Tianjin Binhai Library

Photo Credit: Ossip van Duivenbode

MVRDV and the Tianjin Urban Planning and Design Institute recently completed the Tianjin Binhai Library in Tianjin, China. The library features an enormous auditorium with undulating floor-to ceiling bookcases. The layered bookshelf is a spacial device allowing for stairs and seating within the bookshelf. The concept of the design revolves around a sphere. The sphere rests in the center of the auditorium as if it has been pushed into the building creating a ripple effect.┬áThe library was designed and built in only three years. Changes were made locally against MVRDV’S advice, rending access to the upper shelves impossible. However, since its opening in early October 2017, the building has been popular serving as an urban living room to residents.

Source: Archdaily