## Dell Medical Student Senate: AGENDA

**Date:** 08/02/17

/02/17 **Time:** 6:00 pm – 7:30 pm

## Location: HLB 2.106

Meeting Type: Senate Meeting

Called By: Jessica Reynoso

New Agenda Items: 08/02/17	Prep Materials	Presenter	Time Allotted
1. 6pm Approve Minutes from 07/06/17	click here to view minutes.	Jessica	5 min
2. 6:05pm State of the School	n/a	Steve/Jessica	10 min
3. 6:15 pm Clerkship check-in	n/a	group	15 min
4. 6:30 pm Committee reports	see form here.	Hannah	15 min
6. 6:45pm Emergency Item (if needed)			10 min
7. 6:55pm Website check-in	n/a	Leonard & Aydin	10 min
8. 7:05 pm Meeting framework revisited + incorporating MS1 Dellegates	n/a	Jessica	15 min
5. 7:20am Open Time			10 min

## [Minutes]

## Attendees: HM, AZ, JR, VW, TW, SS, JVR, BW, LE, GJ

- 1. 6pm Approve Minutes from 07/06/17. Motion to approve minutes by AZ seconded by GJ, approved unanimously.
- 2. 6:05pm State of the School
  - a. LCME December student survey- overall good
    - i. One area of concern- few questions worded confusingly, follow up survey to come
  - b. Financial accounting for student orgs, student groups
    - i. Steep learning curve, must plan one month in advance in great detail
    - ii. Cannot reimburse students. Cannot reimburse students. Cannot reimburse Hannah.
  - c. Disability insurance better option
  - d. MS1s need Senate explainer meeting
    - i. Available Senate members to give spiel during lecture 8/11 at 11/12ish
    - ii. Qualtrics survey for voting to come out right after
  - e. AAMC Organization of Student Representatives (OSR)
    - i. Minimal responsibility outside of traveling to meetings, some perks, good for resume, but some demands
    - ii. Should report to senate, 2 OSR's to be selected
    - iii. Self nominations to come, administration to select 2, will be strongly encouraged to pick one from each class
  - f. Omg the first name thing is actually a thing Karen started it!!!
  - g. USE THE MISTREATMENT TOOL PLZ
  - h. Keep it up MS2
- 3. 6:15 pm Clerkship check-in
  - a. See last few items above
  - b. Observation Corner with Virginia- that class community is fractured- brainstorm ways to exercise community
- 4. 6:30 pm Committee reports Hannah
  - a. See separate "Senate Committee Structure Recommendations" in Committees folder

- b. Jessica to look up old descriptions
- c. Admissions apps to go out 8/4 or 8/7
- d. Macromanaging officer transitions: Hannah, Garrett, and Juan
- e. Tamara to send out apps on \_
- f. MSS to select and send recommendations to Steve and Tamara for announcing
- 5. 6:45pm Emergency Item (if needed)
- 6. 6:55pm Website check-in
- 7. 7:05 pm Meeting framework revisited + incorporating MS1 Dellegates
- 8. 7:20am Open Time
- 9. Next meeting date and time: 08/14/17 6-730p
- 10. Next Agenda Items:
  - a. Website check-in
  - b. Meeting framework revisited + incorporating MS1 Dellegates